MladáBoleslavDnes.cz
MladáBoleslavDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Boleslavský deník - zprávy

Z regionu

Boleslavský deník - zprávy Zdroj: Boleslavský deník - zprávy |

Přednáška na faře přiblíží Jana Blahoslava a jeho vztah k Mladé Boleslavi

24. 4. 2024 | Česká křesťanská akademie zve na přednášku s názvem Jan Blahoslav a Mladá Boleslav. O působení literáta a biskupa Jednoty bratrské ve městě pohovoří český historik Jiří Just.

Práce na křižovatce u Řepova razantně pokročily, hlásí ŘSD

24. 4. 2024 | /FOTO/ Úprava frekventované křižovatky na silnici I/16 pokračuje. Práce se nyní přesunuly do její severní části, blíže k průmyslové zóně.

Galerie Templ vystaví snímky od skupiny fpět. Zachycují poezii Mladé Boleslavi

23. 4. 2024 | V mladoboleslavské Galerii Templ začne ve čtvrtek výstava fotografií. Nese název Bole-slav aneb Každé místo má svou poezii. Návštěvníci se mohou těšit na snímky města, které pořídila fotoskupina fpět.

Meteorologové varovali před nočními mrazy. Výstraha se týká i Mladoboleslavska

22. 4. 2024 | Výstrahu, která počítá s možností nočních mrazů, vydala Český hydrometeorologický ústav. Nízký stupeň nebezpečí mrazů se týká téměř celé Český republiky včetně Mladoboleslavska.

Začal speciální oční týden. Lékaři z Klaudánovy nemocnice vyjíždí do měst

22. 4. 2024 | Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi zahájila v pondělí 22. dubna speciální oční týden. Oční oddělení připravilo akci s názvem „Oční lékař jeden k Vám, screening katarakty, glaukomu a chorob sítnice“ při kterém si mohou zájemci nad 60 let nechat vyšetřit zrak zdarma.

Zelenou vlnu na semaforech si v Boleslavi spouštějí sanitky, hasiči i policisté

22. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Řidiči sanitky, hasičského či policejního auta stačí zmáčknout knoflík a v případě hustého provozu by se měl dostat co nejdříve k pacientovi, zásahu u požáru nebo třeba k domácímu agresorovi.  

Ekodivadlo, stezky i kulinářská show. Zeměfest nabídne bohatý program

21. 4. 2024 | V Mladé Boleslavi se uskuteční Zeměfest. Ekologický street happening tradičně nabídne bohatý program. Řidiči se ale musí připravit na dopravní omezení.

Fenomén smažák. Pochutná si na něm Markéta Hrubešová i Tomáš Czernin

20. 4. 2024 | Smažený sýr: nezdravá pochoutka, nebo neodolatelná klasika? Restaurace a hosty dělí názory, ale jeho popularita neklesá. Zatímco některé podniky ho nabízejí jen občas, jinde je stálou položkou menu. 

Ludmila Nentwich se stala hlavní trenérkou karate pro olympiádu dětí a mládeže

19. 4. 2024 | Trenérka mladoboleslavské Auto Škody Ludmila Nentwich byla jmenována hlavní trenérkou karate Středočeského kraje pro Letní olympiádu dětí a mládeže, která se bude konat letos v červnu v Českých Budějovicích.

Podívejte se: Na dni bezpečnosti se předvedli, hasiči, policie, vojáci i dozorci

19. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Edukační program pro školy Bezpečnost není samozřejmost se v Mladé Boleslavi konal ve čtvrtek 18. dubna. Na parkovišti před Domem kultury byly připraveny ukázková stanoviště Armády České republiky z Liberce, policie, hasičů nebo příslušníků vězeňské služby z Jiřic. 

Uspěla klinika i komunitní centrum. Boleslav poprvé udělila ceny za architekturu

19. 4. 2024 | /FOTO, VÝSLEDKY/ Historicky vůbec poprvé se ve čtvrtek večer udělovaly Mladoboleslavské ceny za architekturu. Hlavní ocenění získala stavba místní Kliniky Dr. Pírka, a také mnichovohradištské Komunitní centrum Mírová. Dále porota udělila pět speciálních cen za výjimečné počiny. Do finálového večera postoupilo celkem jedenáct finalistů.

Víme, kdy bude mít Boleslav nového primátora. Stane se to ještě tento měsíc

19. 4. 2024 | Ohlášená výměna primátora Mladé Boleslavi se uskuteční ještě v dubnu. Potvrdil to nastupující primátor a dosavadní náměstek Jiří Bouška (ANO + Volba pro Mladou Boleslav). Po osmnácti letech tak stane v čele města automobilů někdo jiný, než odstupující primátor Raduan Nwelati (ODS).

Speed Marathon na Boleslavsku: známe místa, kde budou policisté měřit rychlost

18. 4. 2024 | Další ročník policejní akce Speed Marathon vypukne už tento pátek 19. dubna. Dopravní policisté vyrazí na stovky míst po celé České republice, aby kontrolovali rychlost projíždějících automobilů. Akce míří i na Boleslavsko. Přinášíme vám přehled míst, kde budou policisté měřit.

Přestavba křižovatky u Kosmonos: Práce pokračují další fází

17. 4. 2024 | /FOTO/ Přestavba mimoúrovňové křižovatky Kosmonosy na dálnici D10 pokračuje další fází. V těchto dnech se práce rozjely také ve středním dělícím pásu dálnice.

Rally Bohemia odstartuje v polovině července. Týden před tím vyjedou veterány

17. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Rally Bohemia se letos uskuteční už po jednapadesáté. Zavedený mladoboleslavský závod podpořil Středočeský kraj jako jednu z významných sportovních akcí.

Silný vítr v noci na úterý lámal stromy. Hasiči zasahovali u desítek případů

16. 4. 2024 | /FOTO/ Silný vítr zaměstnal v noci na úterý hasiče po celém Středočeském kraji. Vyjížděli k desítkám případů.

Podívejte se: Modelářský víkend přilákal do muzea mladé nadšence letectví

16. 4. 2024 | Modelářský víkend pro děti ve věku 8 až 14 let se v Leteckém muzeu Metoděje Vlacha konal o víkendu 13. až 14. dubna. Akci jsme v neděli dopoledne navštívili s redakčním objektivem.

Nad Pírkovým sanatoriem vznikne dům pro seniory se zvláštním režimem

15. 4. 2024 | Extrémní zájem na jedné straně a nedostatek volných lůžek na straně druhé. To jsou důvody, proč přímo v Mladé Boleslavi v relativně krátké době vznikají hned dva domovy pro seniory se zvláštním režimem. Tedy určené pro ty, kteří se špatně orientují, trpí demencí či duševními poruchami a potřebují nepřetržitou péči.

Kraj rozdělil školám 10 milionů na opravy. Peníze jdou i do Mnichova Hradiště

14. 4. 2024 | Více než 10 milionů korun rozdělili středočeští radní mezi několik krajských škol  na opravy nebo výměnu stávajícího zařízení, které už nevyhovuje současným potřebám. Část peněz poputuje i do Mnichova Hradiště.

Z léta do zimy. Aprílové počasí přinese na Boleslavsku prudké ochlazení

13. 4. 2024 | Letošní jaro je plné překvapení. Po letních teplotách má následovat ochlazení. A spolu s ním i deště. Zatímco tento víkend mají denní teploty na Boleslavsku dosáhnout 20 stupňů, v týdnu přijde rapidní ochlazení.



Zpravodajství MladáBoleslavDnes.cz

Čtenáři Středočeského kraje vysbírali přes 4 tisíce mobilů, nejlepší byly knihovny v Kralupech, Rudné a Úněticích

Přesně 4112 starých mobilních telefonů přinesli v uplynulých měsících do svých oblíbených knihoven čtenáři ve Středočeském kraji. Do sběrové akce nazvané Odlož mobil v knihovně, kterou společně organizoval Středočeský kraj a kolektivní systém ...

Škoda Kodiaq rozšiřuje paletu motorů, prodejní ceny začínají na 980 000 Kč včetně DPH

Mladá Boleslav - Nová Škoda Kodiaq se dostala do prodeje nejprve se dvěma dieselovými motory, nyní se paleta pohonných jednotek rozrůstá o zážehové ag ...

SZÚ: Umělé povrchy hřišť či sportovišť mohou uvolňovat zdraví škodlivé látky

SZÚ upozorňuje subjekty, které pořizují pro dětská hřiště, sportoviště a další provozy umělé pryžové povrchy, na nutnost vyžadovat certifikaci výrobků ...

Praha ve spolupráci se Středočeským krajem spouští hru pro návštěvníky středisek ekologické výchovy

Široká veřejnost má nově příležitost zapojit se do Návštěvnické hry a putovat po vybraných ekocentrech v Praze a Středočeském kraji, kde je možné získ ...

ŘSD: Úprava křižovatky na silnici I/16 u Řepova vstupuje do další etapy

Další etapou pokračuje úprava vytížené světelné křižovatky na silnici I/16 u Řepova na Mladoboleslavsku. Práce se nyní přesouvají do severních partií ...



Středa 24.4.2024
Středočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes