MladáBoleslavDnes.cz
MladáBoleslavDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Byla spuštěna integrace veřejné dopravy v oblasti Poděbradska, Kolínska a Nymburska

11.03.2019
Systém PID, ve kterém lze na jednu jízdenku využívat vlaky, autobusy i městskou hromadnou dopravu, se rozšíří o dalších 6 autobusových linek, které budou navazovat na vlaky v Nymburce, Poděbradech, Kolíně, Pečkách, Cerhenicích nebo Velimi, a které nahradí 8 stávajících linek SID. Současně bude prodloužena stávající linka 432 z Vlkavy do Mladé Boleslavi.
Nové autobusy pro Střední Čechy | Foto: ROPID
Na nových linkách i na prodloužené lince 432 do Mladé Boleslavi bude platit pásmový a časový tarif PID s možností využití přestupních jízdenek, časových kuponů, a to jak v papírové tak i elektronické podobě včetně možnosti nákupu jednorázového jízdného platební kartou u řidiče nebo přímo pomocí mobilní aplikace PID Lítačka.

Obcím se díky integraci zlepšuje dopravní obslužnost novými spoji po celý provozní den. Zřizují se spoje mezi šestou a sedmou ranní, nové spoje mohou cestující využívat i dopoledne. Dále se prodlužuje rozsah provozního období i večer. Aktuálně je provoz linek ukončen mezi 17. a 18. hod., nově bude spojení do obcí zajišťováno i mezi 18. a 20. hod.

Oblast Nymbursko - Křinecko
Základem sestavy jízdních řádů bylo navázání autobusových linek 673, 674 a 676 v Nymburce na vlaky. Díky tomu budou všechny linky obousměrně po celý provozní den většinou spojů navazovat na rychlíky i osobní vlaky z / do Prahy a na osobní vlaky z / do Kolína

Obec Budiměřice i městys Křinec budou nově obsluhovány linkami 673 a 674, které zajistí pravidelný interval do Nymburka ráno každých 30 min. (z Křince 30 - 60 min.) a dopoledne i odpoledne každou hodinu.

Dopravní obslužnost obcí Chleby, Hrubý Jeseník, Mečíř, Bošín a Sovenice bude zajištěna novou linkou 673, obcí Netřebice, Rašovice, Vestec a Malý Vestec linkou 674. Obě linky pojedou ráno do Nymburku v intervalu 60 min. (na lince 674 v úseku Křinec - Netřebice interval 60-120 min.) a odpoledne každé dvě hodiny.

Linka 676 bude obsluhovat obce Kovansko, Bobnice a Jíkev a vybranými spoji městys Loučeň, jehož spojení s Nymburkem již dnes zajišťuje linka PID 499. V úseku Jíkev - Bobnice - Kovansko - Nymburk pojedou ráno do Nymburka autobusy každou hodinu, dopoledne z / do Nymburka každé dvě hodiny a odpoledne do Bobnic každou hodinu, do Jíkve a Loučně v intervalu 60 až 120 min.

Nové víkendové spoje
Obyvatelé Bobnic, Budiměřic, Chleb, Rašovic a Netřebic budou moci cestovat do Nymburka nově i o víkendu. Linka 673 bude v provozu v sobotu a neděli každé dvě hodiny v úseku Nymburk - Chleby, linka 674 v intervalu 4 hodiny v úseku Nymburk - Netřebice a linka 676 rovněž v intervalu 4 hodiny v úseku Nymburk - Bobnice.

Prodloužení linky 432 do Mladé Boleslavi
Od 10. března bude také prodloužena trasa linky 432 až do Mladé Boleslavi. Dosud jezdila linka 432 z Lysé nad Labem přes Milovice do Vlkavy, kde se z ní stala linka neintegrovaná, a některé spoje pokračovaly přes Luštěnice až do Boleslavi. Nově pojede do Mladé Boleslavi přímo linka 432 z Lysé nad Labem a v novém úseku přes Luštěnice, kde nahradí původní neintegrovanou linku, a tak začne jezdit mnohonásobně více autobusových spojů než dosud. V ranní špičce pojedou autobusy každou hodinu, v ostatních částech dne každé dvě hodiny a nově tu pojedou autobusy i jednou za čtyři hodiny o víkendu.

Obcím kolem Lysé nad Labem a Milovic to přináší nové, přímé a velmi časté spojení s Mladou Boleslaví na jednu jízdenku.

Ve Vlkavě bude možné přestupovat z linky 432 na linku 436, která jede do Nymburka, v některých případech na sebe budou autobusy přímo čekat, aby cestující mohli přestoupit.

Z Vlkavy pojede linka 432 do Mladé Boleslavi přímo po hlavní silnici I/38 bez zajíždění do Němčic či do zastávek Luštěnice, Zelená a Luštěnice, Sluneční. Tyto zastávky nově obslouží některé spoje linky H20 Loučeň - Mladá Boleslav.

Oblast Poděbradsko - Kolínsko
Linky 678 a 679 jsou proloženy v úseku Poděbrady - Oseček - Sokoleč, čímž obce Sokoleč, Oseček a Pňov, Předhradí získávají díky pravidelnému intervalu výrazné zlepšení dopravní obsluhy z / do Poděbrad, a to ráno každých 30 až 60 min., dopoledne a odpoledne každou hodinu. Autobusy budou navíc u železničního nádraží v Poděbradech navazovat na rychlíky z/do Prahy.

Díky rovnoměrnému prokladu a návaznostem na vlaky ve Velimi či Cerhenicích jsou výše uvedené obce napojeny na vlakovou dopravu z/do Prahy. Ráno ve směru do Prahy lze každých 30 min. dojet linkou 678 a 679 do Velimi či Cerhenic, kde navazují vlaky do Prahy, odpoledne lze v lichou hodinu vystoupit v Cerhenicích, sudou ve Velimi, odkud budou navazovat spoje zmíněných linek ve směru Poděbrady.

Sokoleč díky nové lince 679 získává přímé spojení s Kolínem, které dosud nebylo zajišťováno, a to ráno v intervalu 60 - 90 min., dopoledne a odpoledne každé dvě hodiny.

Cerhenice, Cerhýnky a Dobřichov díky prokladu linek 675 a 678 rovněž mohou využívat pravidelného spojení do Prahy. V zastávce Pečky, Žel. st. budou autobusy ráno i odpoledne navazovat z / na osobní či spěšné vlaky každou hodinu, dopoledne cca každé dvě hodiny!

Zlepší se také přímé spojení do Kolína z Cerhenic, Velimi a Nové Vsi I. Z Cerhenic a Nové Vsi I pojede linka 675 do Kolína ráno po 90 min., odpoledne pravidelně každou hodinu. Spojení z Velimi do Kolína bude nově zajišťováno linkami 675 a 679, jejichž spoje budou koordinovány tak, aby zajistily přímé spojení do Kolína ráno i odpoledne v intervalu 30 - 60 min.

Nové víkendové spoje
Obyvatelé obcí Sokoleč, Oseček, Pňov-Předhradí, Velim a Vítězov nově budou moci využívat i víkendového spojení do Poděbrad i Kolína díky sobotnímu a nedělnímu provozu na lince 679.
Autor: Pražská integrovaná doprava
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Čtenáři Středočeského kraje vysbírali přes 4 tisíce mobilů, nejlepší byly knihovny v Kralupech, Rudné a Úněticích

Přesně 4112 starých mobilních telefonů přinesli v uplynulých měsících do svých oblíbených knihoven čtenáři ve Středočeském kraji. Do sběrové akce nazvané Odlož mobil v knihovně, kterou společně organizoval Středočeský kraj a kolektivní systém ...

Škoda Kodiaq rozšiřuje paletu motorů, prodejní ceny začínají na 980 000 Kč včetně DPH

Mladá Boleslav - Nová Škoda Kodiaq se dostala do prodeje nejprve se dvěma dieselovými motory, nyní se paleta pohonných jednotek rozrůstá o zážehové ag ...

SZÚ: Umělé povrchy hřišť či sportovišť mohou uvolňovat zdraví škodlivé látky

SZÚ upozorňuje subjekty, které pořizují pro dětská hřiště, sportoviště a další provozy umělé pryžové povrchy, na nutnost vyžadovat certifikaci výrobků ...

Praha ve spolupráci se Středočeským krajem spouští hru pro návštěvníky středisek ekologické výchovy

Široká veřejnost má nově příležitost zapojit se do Návštěvnické hry a putovat po vybraných ekocentrech v Praze a Středočeském kraji, kde je možné získ ...

ŘSD: Úprava křižovatky na silnici I/16 u Řepova vstupuje do další etapy

Další etapou pokračuje úprava vytížené světelné křižovatky na silnici I/16 u Řepova na Mladoboleslavsku. Práce se nyní přesouvají do severních partií ...





Pátek 26.4.2024
Středočeský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes