MladáBoleslavDnes.cz
MladáBoleslavDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

ŠKODA Parts Center v Mladé Boleslavi již 20 let zajišťuje spolehlivé a rychlé zásobování originálními díly

23.07.2020
Už 20 let zajišťuje ŠKODA Parts Center v Mladé Boleslavi zásobování autorizovaných servisů ve více než 100 zemích světa ŠKODA Originálními díly a Originálním příslušenstvím. Jako jeden ze tří evropských skladů s originálními díly koncernu Volkswagen zajišťuje ŠKODA Parts Center také zásobování originálními díly dalších koncernových značek. Od zahájení provozu bylo toto vysoce moderní centrum důsledně rozvíjeno a rozšiřováno. Jen samotné skladové prostory v současné době zabírají plochu přes 105 000 metrů čtverečních, což odpovídá ploše přibližně 13 fotbalových hřišť. Jedná se tak o největší sklad originálních dílů v České republice.
Foto: skoda-storyboard.com
Stanislav Pekař, vedoucí After Sales společnosti ŠKODA AUTO, říká: "Zajištění rychlé a spolehlivé dostupnosti originálních dílů je pro zachování spokojenosti zákazníků zcela nezbytné. Naším cílem, a zároveň závazkem celého týmu, je dodávat servisním partnerům ŠKODA a dalším koncernovým značkám díly v co nejkratší době - k tomu využíváme nejmodernější skladovací a dopravníkovou techniku."

Zhruba 550 zaměstnanců zpracovává ve ŠKODA Parts Centru v třísměnném provozu denně více než 28 000 objednaných položek. Servisům v České republice jsou originální díly dodávány přes noc, partneři značky ŠKODA v Evropě obdrží své dodávky většinou během 24 hodin od objednání.

Jako jeden ze tří evropských centrálních skladů koncernu Volkswagen hraje ŠKODA Parts Center důležitou roli i v rámci zajišťování dodávek originálních dílů značek VW, Audi, Seat a Volkswagen užitkové vozy do severní a východní Evropy. Vedle České republiky a Slovenska se díly dodávají i do Pobaltí, Polska, Ruska, Švédska a Norska. Od září 2020 dodává ŠKODA Parts Center v Mladé Boleslavi navíc také originální díly značek VW, Audi a Volkswagen Užitkové vozy, směřující do Běloruska.

Denně je ve ŠKODA Parts Centru odbaveno zhruba 200 kamionů s díly od 2 000 dodavatelů ze 45 zemí. Expedice dílů probíhá prostřednictvím pozemní, vodní nebo letecké dopravy - přepravu dílů zajišťuje denně 140 nákladních vozů, kromě toho se měsíčně posílá zhruba 50 kontejnerů do zámoří. Nejdelší cestu, která činí 18 135 kilometrů, nyní z Mladé Boleslavi urazí díly určené pro servisy na Novém Zélandu.

Aby byl i po tak dlouhé přepravě zajištěn bezvadný stav originálních dílů, používá společnost ŠKODA AUTO speciální obaly. Tyto obaly jsou podrobovány četným zkouškám, jednou z nich je například pádový test, prověřující stabilitu ploch, rohů a hran. Obaly také získaly řadu ocenění, včetně ocenění v české soutěži Obal roku a cen mezinárodní organizace World Packaging Organization.

Za časů socialismu a v prvních porevolučních letech byly dodávky originálních dílů pro vozy značky ŠKODA nejprve v rukou státního podniku Mototechna. Od roku1992 převzal odpovědnost za dodávky originálních dílů hlavní výrobní závod společnosti ŠKODA AUTO v Mladé Boleslavi. Tehdy se objednávky dílů vyřizovaly v různých halách, některé zboží, určené pro export, tak muselo být přepravováno i na vzdálenost přes půl kilometru. Tyto okolnosti, společně s rychle rostoucím počtem vozů značky ŠKODA na mezinárodních trzích, vedly k vybudování vlastního skladu a distribučního centra originálních dílů.

V roce 1998 byl v Řepově u Mladé Boleslavi položen základní kámen nového skladu originálních dílů, o dva roky později byl pak zahájen provoz ŠKODA Parts Centra. Tehdy se ještě rozkládalo na ploše 36 000 metrů čtverečních, v roce 2013 pak bylo rozšířeno na 74 000 metrů čtverečních. V roce 2018 dosáhlo své dnešní velikosti - 105 000 metrů čtverečních skladovací plochy. Od roku 2013 je také v provozu výškový regálový sklad: do jedenácti regálových uliček o výšce 42 metrů se vejde 40 000 palet, naskladnění a vyskladnění originálních dílů a příslušenství je plně automatizované. Vedle regálového skladu provozuje společnost ŠKODA AUTO v Řepově navíc i blokový sklad s 8 000 paletovými místy. Speciální regály umožňují maximální využití disponibilního prostoru.

Náhradní díly na vozy značky ŠKODA se z Mladé Boleslavi dodávají ještě minimálně 15 let po ukončení sériové výroby, v určitých případech ještě déle. Nejstarší originální díl, který se aktuálně nachází na skladě, má číslo 6U0905851B - je to spínač zapalování, který se od 1. srpna 1976 používal v modelech ŠKODA 105/120/130/135/136,v kupé GARDE a později v modelových řadách FAVORIT/FORMAN a FELICIA. ŠKODA Parts Center ročně expeduje až 3 000 těchto zapalování a zajišťuje tak, aby i starší modely značky ŠKODA byly i nadále pojízdné.
Zdroj: ŠKODA AUTO
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Škoda Kodiaq rozšiřuje paletu motorů, prodejní ceny začínají na 980 000 Kč včetně DPH

Mladá Boleslav - Nová Škoda Kodiaq se dostala do prodeje nejprve se dvěma dieselovými motory, nyní se paleta pohonných jednotek rozrůstá o zážehové agregáty. Základní pohonnou jednotkou se stává 1,5 TSI 110 kW s mild-hybridní technologií. V ...

SZÚ: Umělé povrchy hřišť či sportovišť mohou uvolňovat zdraví škodlivé látky

SZÚ upozorňuje subjekty, které pořizují pro dětská hřiště, sportoviště a další provozy umělé pryžové povrchy, na nutnost vyžadovat certifikaci výrobků ...

Praha ve spolupráci se Středočeským krajem spouští hru pro návštěvníky středisek ekologické výchovy

Široká veřejnost má nově příležitost zapojit se do Návštěvnické hry a putovat po vybraných ekocentrech v Praze a Středočeském kraji, kde je možné získ ...

ŘSD: Úprava křižovatky na silnici I/16 u Řepova vstupuje do další etapy

Další etapou pokračuje úprava vytížené světelné křižovatky na silnici I/16 u Řepova na Mladoboleslavsku. Práce se nyní přesouvají do severních partií ...

V loňském roce zaplatila VZP za léčbu hemofilie téměř miliardu korun

Hemofilie je vzácné dědičné onemocnění, které se projevuje poruchou srážlivosti krve. Vloni se s ním léčilo 1326 klientů VZP (dvakrát více mužů). Léčb ...





Středa 24.4.2024
Středočeský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes