MladáBoleslavDnes.cz
MladáBoleslavDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Bertíci jsou zpět! Rozhodujte v obchodech Albert v Mladé Boleslavi a Nymburku o nejlepších dobročinných projektech

23.09.2016
Od středy 21. září mohou zákazníci hypermarketů Albert po celé České republice rozhodovat o nejlepších projektech na podporu dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí. Za nákup nad 200 korun obdrží žetonek - Bertík, kterým mohou podpořit jeden ze dvou dobročinných projektů z blízkého okolí. V Mladé Boleslavi a Nymburku se o přízeň nakupujících uchází Dětský domov Nymburk a sdružení Tosara. Vítěz získá od Nadačního fondu Albert 55 tisíc korun, druhý pak 35 tisíc korun. Kampaň "Bertík pomáhá" potrvá v obchodech Albert do 11. října.
Ilustrační snímek | Foto: Barbora Vanko
Podejte pomocnou ruku dětem
O rozdělení finančních prostředků rozhodnou sami zákazníci prostřednictvím hlasování, které začíná ve středu 21. záři. Kampaň probíhá v celkem 91 prodejnách Albert po celém Česku a hlasování se účastní 68 projektů v 34 regionech. Nadační fond Albert tak celkově rozdělí částku 3 700 000 korun.

"Program Bertík pomáhá je chytrý způsob, jak podpořit vzdělávání a rozvoj dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí a zároveň dát lidem v blízkém okolí možnost podat pomocnou ruku," říká Petra Režná, programová manažerka Nadačního fondu Albert.

Jak a kde hlasovat?
Princip kampaně je jednoduchý. V období od 21. září do 11. října získají zákazníci hypermarketů Albert za každý nákup nad 200 korun jeden žetonek, takzvaný Bertík. Jeho vhozením do připravených hlasovacích boxů dají nakupující hlas jednomu ze dvou projektů. Vítěz třítýdenního hlasování získá v každém regionu 55 tisíc korun, druhý pak 35 tisíc korun. "Nikdo tak nezůstane poražený a zákazníci si tak mohou být jistí, že oběma projektům podáme společně pomocnou ruku," uzavírá Petra Režná.

Dětská psychoterapie i podpora víkendových aktivit pro mládež
O přízeň zákazníků se ve vašem regionu utkají dobročinné projekty Dětského domova Nymburk a sdružení Tosara. Rozhodovat o nich mohou zákazníci hypermarketů Albert v Nymburku a Mladé Boleslavi v ulicích Na Radouči a v ulici Jičínská.

1. Dětský domov Nymburk - projekt Bertík pomáhá psychoterapií
Projekt psychoterapeutické podpory dětem s životním handicapem, chce využívat služeb psychoterapeuta, který by pomáhal dětem s problémy (například nově přijaté děti, týrané, traumatizované děti, děti se specifickými poruchami a další). Zároveň bude děti diagnostikovat a pracovníkům dávat podněty k tomu, jak s dítětem nakládat. Tedy, jakým směrem s dětmi pracovat a jak jim pomoci v jejich nelehké situaci mimo vlastní rodinu. Dle zkušeností zaměstnanců domova se děti na základě podpory a pomoci psychologa mnohem lépe vyrovnávají se situací, ve které se ocitly, čímž lze předejít dalším patologickým jevům v jejich vývoji.

2.Tosara Nymburk - projekt Víkendové aktivity pro děti z Ralska
V rámci projektu bude realizováno 15 víkendových programů pro děti a mládež ze sociálně znevýhodněných lokalit města Ralsko (Ploužnice a Náhlov). Programy budou cílit na smysluplné trávení volného času a přebírání vlastní zodpovědnosti, podpořen bude také osobnostní rozvoj dětí, kreativita, posílení vztahů k místnímu společenství a tím i prevence kriminality v lokalitě. Víkendy budou zahrnovat sportovní, výtvarné, vzdělávací i relaxační aktivity, přičemž lektoři budou při jejich přípravě využívat metod zážitkové pedagogiky. Programy budou probíhat přibližně každé tři týdny, během každého víkendu bude veden jednodenní program v obci Ploužnice a druhý den v obci Náhlov.

Bertíci se vrací
Podrobnosti o programu "Bertík pomáhá 2017" jsou k dispozici na webu Nadačního fondu Albert. Najít tady lze přehled všech projektů a obchodů, kde je možné hlasovat.
Kampaň "Bertík pomáhá 2017" navazuje na úspěšný projekt "S Bertíkem za dětským úsměvem", který slavit úspěch v prodejnách Albert v letech 1999-2012 a za tuto dobu podpořil stovky charitativních projektů částkou převyšující 80 milionů korun.

Autor: Barbora Vanko
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Fotogalerie:

Další články z rubriky Zprávy

Středočeský kraj a hlavní město Praha připravují soutěž na dopravce, který bude provozovat velkokapacitní vlaky

Zakázku na dopravce, který bude na území kraje a Prahy provozovat nové vlakové jednotky pro zhruba čtyři stovky sedících cestujících, bude monitorovat Transparency International (TI). Kraj a Praha se rozhodli tuto nevládní protikorupční organizaci ...

Nová Škoda Octavia má český ceník, navzdory mnoha vylepšením se její ceny nezvýšily

Mladá Boleslav - Krátce po uvedení limitované edice First Edition vstupují na český trh další varianty modernizovaného modelu Škoda Octavia. Zákazníci ...

Historie i budoucnost: Nové výstavy ve Škoda Muzeu

Škoda Muzeum na jaře nabízí výstavy odkazující k historii i současnosti automobilky i k dalším tématům. Vedle výstav věnovaných 50. výročí vozů Škoda ...

PID posiluje síť kontaktních míst karty Lítačka ve Středočeském kraji

Kartu Lítačka pro cestování ve Středočeském kraji využívá přes 265 tisíc lidí. V tuto chvíli je pro ně přímo v kraji otevřeno 14 prodejních míst, kde ...

ŘSD: Vracíme se k rekonstrukci silnice I/16 na trase Obrubce - Obruby

Po zimní přestávce se silničáři vrací k rekonstrukci silnice I/16 mezi obcemi Obrubce a Obruby na Mladoboleslavsku. Práce začnou hned po Velikonocích, ...





Čtvrtek 28.3.2024
Středočeský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes