MladáBoleslavDnes.cz
MladáBoleslavDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

19. Salon filmových klapek - Mladá Boleslav

Kdy:
Čtvrtek 14.04.2016 od 17:00 hod až 01.05.2016
Kde:
Škoda muzeum, tř.V.Klementa 294, Mladá Boleslav
Pořadatel:
Sdílet:

Unikátní projekt umělecky ztvárněných filmových klapek je dnes již neodmyslitelnou součásti doprovodného programu Zlín Film Festivalu. A bude tomu tak i během jeho 56. ročníku. Kolekce složená ze 135 klapek z aktuálního ročníku bude od 14. dubna k vidění v Škoda muzeum v Mladé Boleslavi.
Mezi výtvarníky, kteří filmovou klapku povýšili na umělecké dílo, nechybí ani letos taková jména, jako Olbram Zoubek, Boris Jirků, Ilja Hartinger, Kateřina Miler a další tradiční přispěvatelé. Nově ale dostali prostor také mladí, začínající výtvarníci a absolventi uměleckých škol nebo třeba i umělci ze Slovenska.

Mladoboleslavskou expozici filmových klapek slavnostně otevře vernisáž 14.dubna v 17.00 hodin. Odtud bude následně Klapka tour pokračovat i do dalších měst České republiky.
Salon filmových klapek vyvrcholí tradiční aukcí, která proběhne v neděli 29. května 2016 ve Zlíně a její výtěžek bude prostřednictvím Nadačního fondu FILMTALENT ZLÍN směřován na financování autorských snímků studentů filmových škol a dalším začínajícím tvůrcům.

Více na: www.zlinfest.cz

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



45,722961425781