MladáBoleslavDnes.cz
MladáBoleslavDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Dobový den aneb Začalo to v Sarajevu

Kdy:
Sobota 17.05.2014 od 13:00 hod
Kde:
Krásná louka, Mladá Boleslav
Pořadatel:
Sdílet:

První boleslavský tématicky laděný Dobový den na Krásné louce nás v sobotu 17. května přenese na začátek minulého století. Připomene nám nejen 100. výročí od propuknutí 1. světové války, ale hlavně ukáže, jak žili naši prarodiče a praprarodiče. I v tomto nelehkém období si naši předci dokázali užít všední dny.

Dobový den začne ve 13.00 hodin pochodem historických vojenských jednotek ze Starého města na Krásnou louku. Tam budou připraveny ukázky vojenské výstroje a výzbroje. Součástí vojenského ležení bude i stan kurtizán. K prohlédnutí bude polní kuchyně, polní lazaret a výstava dobových fotografií. Občerstvení zajistí stánky se stylovým sortimentem.

Ve 13.30 jistě potěší hudební vystoupení staropražské Malé kapely. Po patnácté hodině vystoupí divadelní soubor HEČ. Poté bude následovat módní přehlídka dobových kostýmů a taneční vystoupení v podání slečen a dam z agentury Příběh módy. Dobový den bude zakončen rekonstrukcí bitvy z 1. světové války, do které se zapojí i originální obrněný vůz Romfell.

Již od 10.00 hodin bude na Krásné louce nachystán bohatý program pro děti se Starodružiníky - skákací dráha, slalomová trať, přechod lávky, dráha pro plazení pod maskovací sítí, vzduchová střelnice, pracovní koutek s omalovánkami a herní koutek pro nejmenší děti.
Celým odpolednem bude provázet Luboš Dvořák.

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



43,900966644287